Ekipa 2021/2022

Iza Beširević

Iza Beširević je študentka 1. letnika magistrskega študijskega programa pravo. Do sedaj je tekmovala na mednarodnem tekmovanju MUNLaws v Ljubljani, kjer je ekipno dosegla nagrado “Best University Delegation” ter na tekmovanju PSUTMUN v Jordaniji, kjer si je priborila “Honorable Mention”. Na vseslovenskem študentskem tekmovanju Študentska pravda se je z ekipo uvrstila na 2. mesto, ob tem pa prejela nagrado za “Najboljšo tožbo”. Poleg tega je že tretje leto tutorka za predmeta Obligacijsko pravo in Delovno pravo. Aktivna je tudi v Študentskem svetu PF UM in kot članica Akademskega zbora PF UM. V društvu ELSA Maribor je lani opravljala funkcijo podpredsednice za seminarje in konference, predlani pa funkcijo podpredsednice za STEP. Tekom študija si je leto in pol nabirala prakso v odvetniški pisarni, zaradi zanimanja za arbitražno pravo pa se je odločila preizkusiti tudi na mednarodnem tekmovanju Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

Anamari Grušovnik

Anamari Grušovnik je študentka 1. letnika magistrskega študijskega programa pravo. Je članica Študentskega sveta PF UM, pred leti pa je opravljala tudi funkcijo predstavnice svojega letnika. Je tudi članica društva ELSA Maribor, kjer je opravljala funkcijo direktorice za STEP in funkcijo podpredsednice za marketing. Že drugo leto zapored sodeluje v Akademskem zboru PF UM in komisiji za mednarodno sodelovanje ter knjižničnem odboru Pravne fakultete. Udeležila se je tekmovanja Mediacija in osvojila nagrado za “Najboljšo delavko”. Pomaga na različnih projektih, ki jih organizira Pravna fakulteta. Tekom študija si je nabirala prakso v odvetniški pisarni. Letos se je iz zanimanja za mednarodno gospodarsko arbitražo prijavila na mednarodno tekmovanje Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. Anamari je tudi vestna odbojkarica, ki skupaj z ekipo Pravno fakulteto zastopa v Univerzitetni športni ligi.

Tjaša Galič

Tjaša Galič je študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa pravo. V okviru izobraževanja na Pravni fakulteti se je v letu 2019/20 udeležila projekta Amicus Curiae, ki je potekal na Okrožnem sodišču v Mariboru ter tekmovanja v okviru delovnega prava, mediacije. V nadaljnjem letu se je udejstvovala na državnem tekmovanju Študentska pravda ter se z ekipo uvrstila v polfinalni krog. Istega leta je skupaj s trenutno sotekmovalko Mašo Hajdinjak nameravala udeležiti študijske izmenjave Erasmus +, vendar se načrt zaradi trenutne epidemije ni uresničil. Tjaša je zadnja tri šolska leta prav tako aktivna članica v ELSA Maribor – v letu 2019/20 se je preizkusila v funkciji direktorice za marketing, kasneje pa v funkciji članice nadzornega odbora. Letos se Tjaša, z namenom pridobiti novega znanja ter izkušenj, udeležuje mednarodnega tekmovanja Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

Maša Hajdinjak

Maša Hajdinjak je študentka 2. letnika magistrskega študija programa pravo. Aktivno sodeluje v izobraževalnih dejavnostih kot so udeležba na raznih okroglih mizah in tekmovanjih mediacije, MUN tekmovanjih, Amicus Curiae pripravništvih ter Študentski pravdi. Prav tako rada širi svoja obzorja in spoznava ljudi v obštudijskih dejavnostih kot sta ELSA, Študentski svet in univerzitetna odbojkarska liga. Maša se je letos odločila preizkusiti na mednarodnem tekmovanju Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

Blažka Čas

Blažka Čas je študentka 3. letnika dodiplomskega študijskega programa pravo. V okviru svojega izobraževanja se udeležuje tudi raznih obštudijskih dejavnosti z namenom razširitve svojih obzorij. Do zdaj je aktivno sodelovala v Študentskem svetu Pravne fakultete in se udeležila tudi tekmovanja iz mediacije. Čeprav še nima toliko izkušenj iz pravnih tekmovanj, se je v letošnjem letu udeležila mednarodnega tekmovanja Williem C. Vis International Commercial Arbitration Moot z željo po novem znanju in nabiranju izkušenj. Hkrati pa jo prav tako izredno zanima področje gospodarskega prava in upa, da bo imela en dan priložnost delati na tovrstnem področju. Čeprav ji samo tekmovanje predstavlja ogromen izziv, ne bo obupala, saj to ni v njeni naravi.