MUNLawS 2016

Pod mentorstvom asist. Jana Stajnka so Petra Zupančič  (delegatka Slonokoščene obale), Nikola Georgievski (delegat Rusije), Nina Marin (delegatka Združenega kraljestva) ter Erasmus+ študent Carlo Dirotti (delegat Južne Afrike) nastopali v Svetu za človekove pravice ZN (»Human Rigths Council«), v katerem so tekmovalci razpravljali o pravicah manjšin ter pravici do zasebnosti v luči kibernetskih napadov. Leon Lah pa se je ekipi pridružil kot opazovalec (»observer«).

Ustni del tekmovanja je potekal na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, in sicer od 20. do 23. oktobra 2016. Priprave na tekmovanje, vključno s pripravljanjem pisnih izdelkov, pa so potekale od avgusta do oktobra.

Tekmovalci Carlo Dirotti, Petra Zupančič, Nikola Georgievski, Leon Lah in Nina Marin so Pravni fakulteti Univerze v Mariboru priborili naziv Best University Delegation.

Tekmovalec Carlo Dirotti si je prislužil naziv Best University Delegate v okviru Sveta za človekove pravice ZN. Tudi Petra Zupančič si je zaradi odličnega nastopa prislužila Honorable Mention in uvrstitev med 5 najboljših delegatov v okviru Sveta za človekove pravice ZN.