Tekmovanje MUMLaws 2018

Pod mentorstvom asist. Jana Stajnka so Aljoša Polajžar (delegat Nemčije), Tamara Cheles Coelho (delegatka Katarja) in Iza Beširević (delegatka Egipta) nastopali v odboru Human Rights Council, v katerem so debatirali na temo Izraelsko-Palestinskega konflikta. Mihael Pojbič pa je nastopil v simulaciji postopka pred Stalnim arbitražnim sodiščem, kjer je zastopal Italijo kot tožnika v simulaciji, sicer še nedokončanega in prilagojenega resničnega spora, med Italijo in Indijo št. 2015-28, PCA, ki nosi poljudno ime The »Enrica Lexie« Incident.

Ustni deli so potekali od 26 do 28 oktobra. Priprave in študij primera pa v obdobju september-oktober.

Tekmovalci Aljoša Polajžar, Mihael Pojbič, Tamára Cheles Coelho in Iza Beširević so Pravni fakulteti Univerze v Mariboru priborili prestižen naziv Best University Delegation.

Tekmovalec Aljoša Polajžar si je prislužil naziv Best University Delegate v okviru Sveta za človekove pravice ZN. Tudi Tamára Cheles Coelho si je zaradi odličnega nastopa prislužila Honorable Mention in uvrstitev med 5 najboljših delegatov v okviru Sveta za človekove pravice ZN, Mihael Pojbič pa Honorable Mention zaradi odličnega nastopa v simulaciji postopka pred Stalnim arbitražnim sodiščem